Gündem

Koronavirüs için korkutan gelişme! Aşı olmayan vatandaşlar yandı

İngiltere’deki Leeds Üniversitesinde koronavirüs için çok önemli bir araştırma yapıldı. Bu araştırma ile aşı olmayan kişilerin ortalama olarak her 16 ayda bir yeniden koronavirüse yakalanabileceği belirtildi.

HASTALIĞA TEKRAR YAKALANIYORLAR

Yapılan araştırma aşı olmayan kişilerin ortalama olarak her 16 ayda bir yeniden koronavirüse yakalanabileceğini gösterdi. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada daha önce virüsü atlatmış kişilerin ikinci hatta üçüncü kez tekrar yakalanabildiği belirtildi.

OKULLAR İÇİN DEĞERLENDİRME

Kış yaklaşırken, bilim insanları bu durumun sağlık personelinin yükünü artırabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Leeds Üniversitesi’nden virolg Stephen Griffin konu hakkında yaptığı açıklamalarında ise şu ifadelere yer verdi:

“Okullar gibi virüsün rahatlıkla yayılabileceği ortamlarda bulunan insanların, çift aşılı olmalarına rağmen yeniden Covid-19’a yakalandıklarına şahit olabileceğiz”

Bunun yanı sıra son araştırmalar Covid’e karşı bağışıklığın zamanla azaldığını gösterirken, Danimarka’da yapılan bir araştırma, 65 yaşın altındakilerin bağışıklığının en az altı ay boyunca yaklaşık yüzde 80’lerde, 65 yaş üstündekilerde ise yalnızca yüzde 47’de olduğunu ortaya çıkardı.