EğitimGündem

MEB milyonlarca öğrencinin beklediği haberi duyurdu! Eğitimde çok büyük değişiklik: Kasım ayında başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli açıklamalarda bulundu ve açıklamalarında tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını belirtti. Bu konuda Bakan Özer’in açıklamaları şöyle oldu:

“Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık”

ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR

Bakan Özer AK Parti hükümetlerinin, 2002 yılından itibaren eğitimde kalitenin arttırılmasıyla ilgili çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi. Bakan Özer açıklamalarında tüm kademelerde eğitime erişim ve okullaşma konularında çalışmalar yapıldığını belirterek eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ders kitaplarına ücretsiz erişimle ilgili çok önemli adımların atıldığını vurguladı.

Bunun yanı sıra Bakan Özer açıklamalarında 2003’ten itibaren tüm kademelerde ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, bugüne kadar 3 milyar 374 milyon kitap dağıtıldığını anımsattı ve 2021 yılından sonra da bu hizmet aynı şekilde devam edeceğini vurguladı.

YILLARDAN BERİ KAMUOYUNUN KONUSU

Bakanlık tarafından yardımcı kaynakların ücretsiz dağıtılması çalışmasına değinen Özer, yardımcı kaynak konusunun yıllardan beri kamuoyunda tartışmalara yol açan bir husus olduğunun altını çizdi.

ÜCRETSİZ ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILDI

Mahmut Özer, yardımcı kaynak desteği için çalıştıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyaller ile desteklenmesiyle ilgili bir adım attık. Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarının fasiküllere kadar, LGS ve YKS’deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdık”

Bir Yorum

  1. Devletimiz döviz açığını kapatmak için çeşitli ülkelerle svap anlaşması yapsın bizim MEB bağlı bazı okullarda kendi İngilizce kitabımız varken İngiltereden BLAZE adlı kitabı getirtip zorla öğrencilerine sattın ve bunu ders kitabı olarak okutsun bunu tüm idare amirleride göz yumsun yazıklar olsun o aldığınız paralar haram olsun sizlere