Gündem

Koronavirüs salgınında korkunç gelişme! Resmen duyuruldu: O ülkede dördüncü dalga başladı! Üçüncü doz aşı çağrısı başladı

Belçika Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Frank Vandenbroucke çok önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı açıklamalarında son günlerde hızla artan Koronavirüs vaka sayıları nedeniyle Kovid’de “4. dalganın resmen başladığını” belirtti.

BÜYÜK BİR DALGA OLACAK

Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının keskin şekilde artacağını vurgulayan Vandenbroucke’ye göre bu süreç oldukça ağır geçecek. Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı enfeksiyon ve hastaneye başvuru sayılarının da keskin şekilde artacağını belirtti ve “Maalesef bu büyük bir dalga olacak” ifadelerini kullandı.

Panik yapmak yerine 4. Dalga ile mücadele için hazırlanma çağrısı yapan Vandenbroucke, eldeki tüm olanaklarla koronavirüse karşı savaşacaklarını vurguladı.

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI

Tüm bunların yanı sıra Başbakan Yardımcısı Vandenbroucke, bu kapsamda sağlık personeli veya risk grubunda olan 65 yaş üstü kişiler için üçüncü doz aşı uygulamasını gündemde olduğunu ifade etti.

Belçikalı bakan ülkede tüm sağlık çalışanlarına da zorunlu aşı uygulaması getirileceğini vurgulayarak, “Önümüzdeki yaz sağlıkta çalışan ve aşılanmamış insanların olacağını hayal bile edemiyorum” dedi.