Gündem

Türkiye’de yaşayan milyonları ilgilendiren göç açıklaması! Bakan Soylu, 2 milyon Afgan göçmenin sinyalini verdi

Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Bakan Soylu bugün yaptığı bir konuşmada, Afgan göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ağustos ayında ciddi bir göç sorunu olmadığını ifade eden Bakan Soylu, bu kez büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalabileceğimizin sinyalini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “3,5 milyon Afganlı var İran’da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

Diğer yandan Bakan Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzensiz (kaçak) göç meselesine ilişkin iddialarına Ağustos ayında yazılı bir metin ile şöyle cevap vermişti:

“Son gelişmelerden kaynaklı Afganistan da dahil olmak üzere geçen yıllara nazaran kaynak ülkelerden henüz daha yüksek bir göç oluşmamıştır.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın; yeni belirlediği siyasi ikbal uğruna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Sayın Cumhurbaşkanımıza, göç meselesi ile ilgili olarak sahada çalışan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklaşımını kınıyor ve acilen hidayet diliyorum.”