Gündem

Yeni hastalık panik yarattı! Çocukları öldürüyor: İşte hastalığın belirtileri! 165 çocuk hayatını kaybetti

Koronavirüs ile mücadele devam ederken yeni hastalık ise panik yarattı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti tarafından kötü bir haber geldi. Ülkede gizemli bir hastalık yayılmaya başladı. Ülkede yayılan gizemli hastalık ağustos ayından bu yana 165 çocuğun ölümüne neden oldu. Yapılan açıklamada, günlük ortalama 4 çocuğun ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Bu hastalığın giderek yayıldığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Kwilu eyaletinde yer alan Gungu kasabasında ortaya çıkan hastalığın, 5 yaşına kadar olan çocukları etkilediği belirtildi. Bununla birlikte Kwilu Eyaleti Sağlık Baklanı Jean-Pierre Basake açıklama yaptı ve açıklamada enfekte olan çocukların bazılarının sıtma benzeri semptomlar gösterdiğin belirtildi.

Yapılan açıklamada “Sıtmaya benziyor ve hızlı testlerde pozitif çıkıyor, fakat sıtmanın yanı sıra bazı çocuklar ise, hakkında hiçbir şey bilmediğimiz ve anemiye neden olan bir hastalıkla mücadele ediyorlar” ifadelerine yer verildi ve Kwilu Sağlık Bakanlığının henüz hastalığın kaynağını araştırmaya ve karşı önlemler geliştirmeye yönelik çalışmalara başlamadığı ifade edildi.

Ayrıca Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Mukedi Topluluğu Başkanı Alain Nzamba yaptığı basın açıklamasında, hastalığın Lozo Munene ve Kinzamba köylerinde günlük ortalama 4 çocuğun ölümüne neden olduğunu kaydetti.