Bilim, TeknolojiDünyaGenelGündemSağlık

BioNTech’ten müjdeli haber! Birçok hastaya umut olacak yeni aşının denemeleri olumlu sonuç verdi

Koronavirüs aşısında başarılı bir sonuç elde ederek dünya genelinde salgının kontrolden çıkışını engelleyen Alman şirket BioNTech’ten bir müjdeli haber daha geldi! 2012 yılından beri yürütülen kanser aşısı deneylerinin olumlu sonuç verdiği ortaya çıktı. Böyle giderse 4, 5 yıl içinde amansız hastalıkla savaşan kanser aşısı, birçok hastanın da umudu olacak.

İspanya’nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri’nde teknik ve bilimsel dalda ödüle layık görülen Uğur Şahin ve Özlem Türeci, törenin yapılacağı Oviedo kentinde basın toplantısı düzenledi. Türeci burada, koronavirüs aşısının yanında yeni kanser aşısına ilişkin de konuştu. BioNTech olarak 2012 yılından bu yana kansere karşı aşı denemeleri yürüttüklerini ve önemli bir yol kat ettiklerini söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“MRNA aşılarında hastaya bağlı özel çalışmalar yapıldı. 100’den fazla kişiye deneme yaptık. Güvenli olduğunu görüyoruz. Tümörün kontrol altına alınıp küçültülmesini sağlamada ilerleme kaydettik. 4-5 yıl içinde sağlık sisteminin içinde, alımı kolay ve normal şekilde piyasada olacağını düşünüyoruz.”

Diğer yandan Kovid-19 aşısını bulmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Bilimin, küresel bir krize karşılık verebileceğini gösterdik” dedi.