Gündem

Bir ilimizden korkunç haber geldi! Giriş çıkışlar tamamen yasaklandı

Aydın’ın Germencik ilçesinde karantina haberi geldi. Hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 33 mahalle karantinaya alındığı belirtilerek giriş ve çıkışların kapatıldığı belirtildi. Ayrıca bu konu hakkında bir açıklama da yapıldı.

Aydın’ın Germencik ilçesinin Karaağaçlı Mahallesi’nde karantina uygulaması başladı. Bir hayvanda şap hastalığına rastlanmasının üzerine mahalle ile birlikte 10 kilometrelik alan karantina altına alındı.

GİRİŞ ÇIKIŞIN YASAKLANDIĞI MAHALLELER

Konu ile ilgili olarak Abdurrahmanlar, Alangüllü, Camikebir, Dağkaraağaç, Dereköy, Gümüşyeni, Hıdırbeyli, İstasyon, Kızılcagedik, Kızılcapınar, Mesudiye, Moralı, Mursallı, Neşetiye, Park, Ortaklar, Reisköy, Tekin, Turanlar, Üzümler, Yedieylül, Yenimahalle, Koçarlı’nın Bıyıklı, Güdüşlü, Kasaplı, Şenköy, Tekeli, Yağhanlı, Yeniköy, İncirliova’nın Akçeşme ve Sınırteke, Söke’nin Argavlı Mahallelerine giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem bu konu hakkında açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“İl Müdürlüğü olarak kentimizdeki tüm hayvanlarımızı aşılıyoruz. Aşılanmayan bir hayvan bırakmıyoruz. Yaşanan şap hastalığı bizden kaynaklı olan bir şey değil. Dışarıdan gelen bir hayvandan olduğunu tespit ettik. O nedenle 4 ilçede toplam 33 mahalleyi karantina altına aldık. Bu mahallelerimizde geçici olarak hayvan hareketliliğini kısıtlıyoruz. Karantinada sürecinde hayvanlarımızı aşılayarak gereken tüm çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.”