Gündem

Biontech aşısı olan vatandaşlara korkutan haber! Koronavirüs aşısı için flaş gelişme duyuruldu

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı uygulamaları devam ederken Biontech aşısı hakkında yeni bir gelişme meydana geldi. Konu ile ilgili olarak son günlerde gündemde olan 2 doz BioNTech aşısı olanlar 3. dozlarını ne zaman olacağını merak ederken bu konu Bilim Kurulu toplantısında da görüşüldü. Toplantıda ise tavsiye kararı alındı ve ikinci dozun üzerinden 6 ay geçtikten sonra üçüncü aşının olunmasında yarar olduğu belirtildi.

HATIRLATMA DOZU

Detayları CNN TÜRK’ten Duygu Ayaz Bayram aktarırken 2 biontech aşı olup üzerinden 6 ay geçenler yeniden aşılanacak mı? sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Konu ile ilgili olarak Bilim Kurulu üyeleri de oy birliği ile görüşlerini tavsiye kararı olarak Sağlık Bakanlığı’na iletildi ve o tavsiye kararına göre ikinci aşının üzerinden 6 ay geçtikten sonra bu kişilere hatırlatma dozunun yapılmasında fayda olduğu belirtildi.

Gözler bu konuda Sağlık Bakanlığı’na çevrildi. Özellikle 2 Biontech aşı olanların 3. hatırlatma dozunu ne zaman olacağına Sağlık Bakanlığı’nın kararı belirleyecek. Bakanlıktan bu yönde karar çıkması noktasında 2 doz Biontech aşı olanların hatırlatma dozu için sistem üzerinden yeni aşı tanımları açılacak.

VAKA YOĞUNLUĞU BENZER ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde okullarda rastgele PCR testi araştırmasına başlandı ve bu uygulama kapsamında edinilen veriler kapsamında şehirlerdeki vaka yoğunluğu ile okullardaki pozitif vaka yoğunluğu benzer çıktı.