Genel

Bundan sonra sütün fiyatı kalitesine göre belirlenecek!

Son dönemlerde ürünlerdeki gramaj hilesi ve fiyat pahalılığı vatandaşın en sık konuştuğu konular arasında yerini almıştı. Konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre Avrupa uyum yasaları çerçevesinde sütün kalitesine göre fiyatlandırma yapılacak. Pazartesi gününden itibaren Bursa’da başlayacak olan uygulamada sütün fiyatı kalitesine göre belli olacak.

Süt ürünlerinde yeni dönem artık Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde başlayacak olan uygulamaya ilişkin açıklama Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna tarafından yapıldı.

TAHLİL SONUÇLARINA GÖRE FİYATLAR BELİRLENECEK

Tuna yaptığı açıklamasında uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Avrupa uyum yasaları çerçevesinde sütün kalitesine göre fiyatlandırılması sistemine Türkiye’de geçildi. Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren bu sistem ülkemizde başlıyor. Üreticilerimizin ürettiği sütlerden İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde bu numuneler alınacak. Bursa’nın tamamı, Adapazarı, Bilecik ilinin tamamını kapsayacak şekilde Yenişehir bölge laboratuvarı seçildi. Biz birlik olarak burada laboratuvar kurduk. Burada sütün yağ ve protein oranı belirlenecek. Çıkan sonuçlar makine sayesinde Tarım Bakanlığına ve üreticiye anında bildirilecek. Tahlil sonunda süt fiyatları belirlenecek ve devlet desteği de ona göre yapılacak”