EğitimGenelGündem

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Artık e-Devlet üzerinden halk eğitim sertifikaları alınabilecek

E-Devlet üzerinden yepyeni bir hizmet vatandaşlara resmi olarak sunuldu. İçinde bulunduğumuz dijital çağda her türlü ödeme, evrak vb. işlerin sanal ortama taşınmasıyla birlikte MEB’den de yeni bir adım geldi. Bu doğrultuda artık Halk Eğitim Merkezleri’nde kazanılan sertifikalar e-Devlet üzerinden kolaylıkla ve hızlıca alınabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yazılı bir açıklama yaparak hayat boyu öğrenme kapsamında vatandaşların taleplerine göre düzenlenen halk eğitim kurslarını yaygınlaştırmak ve erişilebilirliğini artırmak için yeni bir planlamaya gidildiğini açıkladı.

Bu kursların başarıyla tamamlanması durumunda alınan belge ve sertifikaların da halk eğitim merkezlerine gitmeden alınabilmesi için yeni bir çalışmayı tamamladıklarını belirten Bakan Özer, “Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu kapsamda, kurslarını başarı ile bitiren, belgelerini yeni alan ya da daha önceden aldığı sertifikaya yeniden ulaşmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet kapısı üzerinden barkodlu sertifikalarına kolaylıkla ulaşabilecekler.