EkonomiGündem

EPGİS resmen duyurdu: İsyan ettiren zam! Akaryakıt fiyatları 11 lira

EPGİS’in Başkanı Fesih Aktaş akaryakıt zammı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş açıklamalarında Eşel Mobil Sistemi’yle ilgili yeni düzenleme yapılmadığı taktirde, benzinin 11 lira olabileceğini, motorine 2 lira, LPG’ye de 1 lira zam gelebileceğini belirtti.

ÇOK BÜYÜK ZAM

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EGPİS) Başkanı Fesih Aktaş, düzenleme yapılmadığı taktirde, benzinin 11 lira olabileceğini, motorine 2 lira, LPG’ye de 1 lira zam gelebileceğini söyledi.

Bilindiği gibi akaryakıt fiyatları son olarak geçtiğimiz günlerde yeniden zamlanırken zam öncesinde istasyonlarda benzin kuyrukları oluştu. Motorin fiyatları zamlarla benzin fiyatlarını geçerken son olarak LPG otogaz fiyatlarına zam geldi. Akaryakıtta ÖTV alanının sıfırlanmasıyla zamlar pompa satış fiyatlarına yansıdı.

BENZİN 11 LİRA AÇIKLAMASI

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş konu hakkında yaptığı açıklamalarında Eşel Mobil Sistemi’ne dikkat çekerek, devletin EMS’yi geliştirmemesi halinde akaryakıt fiyatlarında, benzinde 2 lira 53 kuruş, motorinde 2 lira 5 kuruş ve LPG de litrede 1 lira KDV eklenmek zorunda kalınacağın ifade etti. Ayrıca Aktaş açıklamalarında “Bu da benzinde fiyatın litrede 11 liraya çıkması demektir” ifadelerine yer verdi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Son zamların ardından motorinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 7,94 liradan 8,17 liraya, Ankara’da 8,02 liradan 8,25 liraya, İzmir’de ise 8,04 liradan 8,27 liraya yükseldi. Benzinin litre fiyatı da İstanbul’da 7.78’den 7.95’e, Ankara’da 7.84’ten 8.01’e, İzmir’de 7.85’ten 8.02 liraya yükseldi.