EkonomiGündem

Artan akaryakıt fiyatları için düğmeye basıldı! Benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatlarına büyük indirim yapılıyor

ABD Başkanı Joe Biden, tedarik sorunu ve benzin fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı ve indirim için tarih verdi. Biden Muhafız güçlerini göreve çağırabileceğini belirterek benzin fiyatlarındaki düşüş beklentisi için tarih verirken birçok ekonomi uzmanının aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini vurguladı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM

Biden konu hakkında yaptığı açıklamalarında “Benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmiyor. 2022’de bunu bekleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, CNN’in düzenlediği forumda halkın ve sunucu Anderson Cooper’ın sorularını yanıtladı. Biden burada yaptığı açıklamalarında kendisi için bugüne kadar en zor yasa tasarısının silah düzenlemesi olduğunu ifade ederek “Biliyorsun, 370 yıldır Senatodayım” dedi.

DÜŞÜŞ İÇİN TARİH VERDİ

Biden açıklamalarında Cooper’ın “Tedarik zincirindeki sıkıntıları gidermek için Ulusal Muhafızları göreve çağırmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt verdi. Biden açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Evet kesinlikle, kesinlikle bunu yaparım. TIR şoförlerinin sayısını artıramazsak, bunu yapacağım”

Tüm bunların yanı sıra birçok ekonomi uzmanının aksine enflasyonun uzun süre artmaya devam edeceğini düşünmediğini belirten Biden, benzin fiyatlarında bu yıl düşüş beklenmediğini ancak 2022 yılında bunun beklendiğini vurguladı.