BelediyelerEkonomi

Hemen PTT’ye gidip yardımlardan alabilirsiniz! 700 TL gıda yardımı başvuru şartları..

Devlet, vatandaşları pandemi döneminde verdiği destekleri daha da arttırdı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen yardımlardan biri olan gıda yardımı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen gıda yardımı bu yıl verilecek mi? 700 TL gıda yardımı başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde..

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA VERİLEN YARDIM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlardan biri eşi vefat etmiş kadınlar oluyor. Sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir geliri bulunmayan dul kadınlara yardım veriliyor. Kişinin resmi nikahla evlendiği eşinin vefat etmesi gerekiyor. Eşi vefat eden kadınlara verilen yardım iki ayda bir olarak 550 TL şeklinde verilmektedir.

MUHTAÇ ASKER AİLELERİNE VERİLEN YARDIMLAR

Birinci dereceden asker akrabası bulunan ve kişinin bakıma muhtaç olması gerekiyor. Muhtaç asker ailelerine verilen bu yardımda ödemeler iki ayda bir 400 TL olarak yapılıyor. Kişiler ödemelerini PTT üzerinden direkt alabiliyor.

ÖKSÜZ VE YETİMLERE VERİLEN YARDIMLAR

Ailesinden bir ya da her ikisini birden kaybeden 18 yaşından küçük çocuklara veriliyor. Çocukların bu ödeme alabilmesi için muhtaçlık durumunun bulunması gerekiyor. Ödemeler iki ayda bir 150 TL nakit olarak veriliyor.

DOĞUM YARDIMI

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan ailelere veriliyor. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı ve sağlıklı bir şekilde doğum gerçekleştiren aileler için birinci çocukta 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki diğer çocuklar için 600 TL veriliyor.

ERZAK YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Erzak yardımından yararlanmak için kişilerin ikamet ettikleri adreslere bağlı belediyelere başvurması gerekiyor. Belediyelerin erzak yardımı için istenilen belgeler genel olarak şu şekilde:

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Dilekçe

Muhtaçlık belgesi

Belediyelerin verdiği diğer yardımlardan bazıları

Odun ve kömür yardımı

Muhtaç asker ailesi yardımı

Yardım parası

Yaşlı bakım hizmeti

Giyecek yardımı

Sosyal yardım kartı

Öğrencilere okul yardımı

Kırtasiye yardımı

8 Yorum

  1. Benim durumum hiç yok Bana yardım edin Eşimden ayrıyım 3 tane çocuğum var Kiradayım 500 lira de Allah rızası için yardım edin bekliyorum Yardımınızı

  2. Iki cocuk annesiyim destek istiyorm.esm.yemeyeli caliyo aldigi para 500 yuz ama yetmiyo cocuklrma sut bez alamiyrm bgn ac kaldik evm kira yrdm istyorm

  3. Eşimden boşandım 2 yıl önce ev hanımıyım 4 tane çocuğum var 2 tanesi okula gidiyor evim kira ev kiramı ödeyemiyorum hiç bir gelirimiz yoktur çok Zor durumdayız kimse yardım etmiyor lütfen yardım edin.

  4. Evim kira esim yok zordurumdsyim erzak yardim parasi istoyorum okula giden birkizim var zordurumdayim evinde erzak gida biseyyok yardim edin zordurumdayim milasta oturuyorum

  5. Yardım parası ve sosyal yardım kartı istiyorum
    Eşim çalışmıyor rahatsiz kiradayım iki çocuğum var ihtiyaçlarını karşılayamıyorum kiramı ödeyemiyorum borcumuz var çocuklarım küçük olduğu için bende çalışamıyorum faturalarimi ödeyemiyorum çocuklarım küçük ikisi de bezli alamıyorum lütfen yardımcı olun gecinemiyoruz çok ihtiyacım var lütfen