EkonomiGündem

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemesini duyurdu! Bugün başlıyor: Herkes hesabını kontrol etsin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamalarında 25-28 Ekim tarihleri arasında Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı olmak üzere toplamda yaklaşık 90 milyon TL’nin hesaplar yatırılacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Bakan Yanık, 5 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 90 milyon TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

Açıklamalarında Ekim ayına ilişkin nakdi sosyal yardım programlarına yönelik bilgi veren Bakan Derya Yanık, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı kapsamında ödemelerin bugün itibarıyla yapılmaya başlayacağını bildirdi.

BAKAN YANIK2IN AÇIKLAMALARI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 51,6 milyon TL destek sağlıyoruz”

5 BAŞIKTA ÖDEME

Bakan Yanık, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programı ile destek verdiklerini belirterek, bu kapsamda ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 23,5 milyon TL yatıracaklarını söyledi. Bunun yanı sıra anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını kaydeden Bakan Yanık, bu kapsamda 11,1 milyon TL hesaplara yatırılacağını kaydetti.

Açıklamalarının devamında tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığı olan ihtiyaç sahiplerine de nakdi yardımda bulunduklarını belirten Bakan Yanık 3,6 milyon TL destekte bulunacaklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Böylece 5 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 90 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapacağız”