AK Parti'den Büyükelçiler Açıklaması: Reddettik, Reddedeceğiz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, büyükelçilerle ilgili yaptığı açıklamada 'Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz' ifadelerini kullandı.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, büyükelçiler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, büyükelçilerle ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, büyükelçilerle ilgili partisi adına açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı açıklama şu şekilde;
“Milletimiz, misyonunun gerekliliklerine riayet eden ve milletlerimiz arasındaki bağları güçlendiren tüm diplomatik temsilciliklere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaktadır.
Devletimizin egemenlik hakları konusundaki hassasiyetimiz tartışma konusu değildir.
Her Zaman Olumlu Karşılanacaktır
Diplomatik misyonların bu ilkeye riayet ederek çalışmalarını sürdürmesi ülkemizle ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirme bakımından her zaman olumlu karşılanacaktır... Türkiye’nin bu hassasiyeti, Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesinde açıkça ifade edilmektedir. Norm niteliği taşıyan ve büyükelçilerin misyonlarını yürütürken riayet etmesi gerekenleri ortaya koyan bu ilke her zaman temeldir.
Bir Kez Daha İfade Ediyoruz
Devletlerarası bağların güçlendirilmesi noktasında önemli misyona sahip büyükelçiliklerin bu çerçeveye bağlı kalarak görev yapmasından memnuniyet duyduğumuzu, buna karşılık iç işlerimize müdahale anlamına gelebilecek her türlü adımı reddettiğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.
Cumhurbaşkanımız devletimizin başı olarak bu duruşu en net ve en güçlü şekilde ortaya koymuştur.
Güçlü Şekilde Reddettik, Reddedeceğiz
Aynı şekilde devletimizin egemenliği konusunda da çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz.
Milletimizin ve devletimizin ülkemizde görev yapan diplomatlara karşı misafirperverliği dünyaca ünlüdür. Kurallara riayet ederek ülkemizle kendi ülkeleri arasındaki bağları güçlendirmek için çalışan diplomatlar her zaman takdir edilmektedir.”
Bakmadan Geçme





