Gündem

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’daki temaslarının ardından dönüş uçağında gazetecilere önemli açıklamalarda bulunarak 10 büyükelçi meselesiyle ilgili ABD basınındaki manşetler için değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok” ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan F-35’ler için sevindiren haberi verdi ABD Başkanı Biden’la görüşmeleri olacaklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Atmış olduğumuz adım birilerine gövde gösterisi değil, sadece Türkiye’de görev yapan büyükelçilerin Türkiye’nin iç işlerine müdahil olmaması anlamındadır.

Bu ülkede görev yapan büyükelçinin, neyin nereye varacağını çok iyi bilmesi lazım. Bilmiyorsa, Viyana Sözleşmesi’nin 41’inci maddesini hatırlatmış olduk.

(10 büyükelçi meselesiyle ilgili ABD basınındaki manşetler) Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok.

(Irak ve Suriye tezkeresi) HDP ile CHP zillet ittifakı olarak cibilliyetlerinin gereğini yaptı. Terörle mücadeleyi onların desteğinin dışında sürdürüyoruz.

(ABD Başkanı Biden’la) Glasgow’da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede tabii ki en önemli maddemiz, malum bizim F-35 konumuz.