EkonomiGündem

Otobüs, metro toplu taşıma kullananlara müjde! Neredeyse tamamen ücretsiz oluyor: 1 kuruş ödeyeceksiniz

Bu sene Cumhuriyet Bayramı için İzmir Valiliği kutlama planını paylaştı. Bu kapsamda kutlamalara katılmak isteyen İzmirliler toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda herkes İZBAN, ESHOT, Metro için ücretsiz olup olmadığını merak ediyor.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar 2 gün sonra yani 29 Ekim’de toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyorlar.

BU YIL DA BEKLENİYOR

Bu konu hakkında resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yurttaşların katılımının kolaylaştırılması amacıyla, toplu taşımanın 1 kuruş olması yönünde karar almıştı ve bu sene de aynı şekilde olması bekleniyor.

29 Ekim’deki törenlere katılımını kolaylaştırmak için alınan karara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda mevcut sistemdeki aktarma kuralları geçerli olmak üzere biniş bedelinin 1 kuruş, aktarmaların ise ücretsiz olmasına karar verilmişti.

1 KURUŞ ÖDENECEK

Geçtiğimiz yıl devreye alınan bu uygulamanın bu yıl da devam etmesi talep edilirken uygulama devam ederse vatandaşlar ulaşım için 1 kuruş ödeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim için açıklamada bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, kutlamalar için 2 günlük program hazırlandığı bildirildi.