Genel

5 bin 100 TL ödeme yapılacak! SGK’ya dilekçe getiren parayı alacak!

Son dönemlerde yapılan peş peşe zamlar vatandaşların ekonomik olarak geçinmesini daha da zorlaştırmaya başladı. Özellikle emekliler bu konuda büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Bu kapsamda emekli vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına nakit avans veriliyor. Emekliler daha fazla gelir elde etmek için birtakım taleplerin karşılanmasını istiyor.

Taleplerin hayata geçmesi durumunda emekliler nakit ihtiyaçlarının olması halinde SGK’ya yazılı dilekçe ile başvurarak avans alabilecek.

Emekliliğini bekleyen kişilere yaklaşık 3 maaş kadar avans verilme olanağı bulunuyor. Düzenlemenin şu anda emekli olan kişiler için de geçerli olması talep ediliyor. Bütün talepler kabul edilirse, emeklilikler 3 maaş avans alabilecek.

NAKİT AVANS

Emekliler daha rahat geçinebilmek için nakit içeren birtakım taleplerinin karşılanmasını istiyor. Bu talepler arasında 3 maaş avans verilmesi ön planda.

Emekliler, bu taleplerini karşılanması durumunda nakit ihtiyaçlarının daha kolay karşılanabileceğini ifade ediyor. Beklentilerin gerçekleşmesi durumunda, emeklilerin nakit ihtiyacı halinde SGK’ya yazılı dilekçe vererek avans talep edebilecek.

Yapılan en düşük emekli ödemesinin bin 700 TL olduğu düşünülürse en az 5 bin 100 TL avans verilecek. Bu para ise emeklinin maaşından 12, 24 ve 36 ay taksitle kesilecek.

Bir Yorum

  1. Bence E-DEVLET üzerinden olmalıdır vatandaş Sistem üzerinden Başvura Bilmeleri Gereklidir Malûm Pandemi var Güzel Bir Çalışma Olmuş Nakit Avans Fakat E-DEVLET Üzerinden Başvuru Olsa Daha Güzel olur.
    Gereğini Rica Ederiz .