20 Bin Polis Alımı Müjdesinin Yankıları Sürüyor

10 BİN ÖZEL HAREKAT – 10 BİN POLİS MEMURU ALINACAK

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yetiştirmek üzere 20 bin polis alımı gerçekleştirecek bunlardan 10 bini özel harekat polisi olarak askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış, KPSS şartsız olarak  en az lise mezunu kişilerden alınacak, diğer 10 bin kişi ise polis memuru olarak yetiştirilmek üzere üniversite mezunu 2015 ve 2016 KPSS ‘ye girmiş ve en az 60 puan almış adaylardan olacak.

BAYAN POLİS MEMURU ADAYLARI İÇİN 1000 KİŞİLİK YER AYRILDI

İlgili alımlarda 1000 kadronun kadınlara ayrıldığına dikkat çekilmişti. 

10 BİN OLARAK DUYURULMUŞTU SAYI 20 BİNE YÜKSELDİ

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala 10 bin özel harekat polisi alımı yapılacağını yaklaşık 1 ay önce duyurmuştu ve daha fazla alım olabileceğinin sinyalini vermişti, yine kısa süre önce çıkarılan KHK ile birlikte özel harekat polisi alımlarındaki KPSS şartı ve lisans mezuniyeti şartı esnetilmişti. Fakat tüm bunların ışığında askerlik şartı ve yaş şartı konusunda herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ayrıca kadın aday alımının az olduğu yönünde bayanlardan tepkiler gelmeye başladı. Tüm bu gelişmelerin ışığında Polis Akademisi Başkanlığı’ndan henüz ilan çıkılmadı ve tüm detaylar henüz netleşmiş değil. Kamupersoneli.net sitesi olarak sizlerin talepleri doğrultusunda Lise mezunlarının da polis olabilmeleri yönünde haberler yapmış ve bu haberler yerlerine ulaşmıştı, fakat yaş ve askerlik şartı konusunda bakanlığın geri adım atması şimdilik beklenmiyor…

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bu içeriğin tüm hakları kamupersoneli.net’e aittir.İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanması suçtur.
Exit mobile version