Gündem

Cumhurbaşkanlığı’ndan S-400 İddialarına Yanıt: Gündem Değiştirilmek İsteniyor!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400’lerin İncirliğe taşındığı iddialarına ilişkin, ” İddialar doğru değil. Aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara’da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sözcü Kalın,  S-400’lerin İncirliğe taşındığı iddialarına ilişkin, ” İddialar doğru değil. Aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor” dedi.

ABD İle Ortak Çalışma Grubu

ABD ile ortak çalışma grubu faaliyetlerine ilişkin Kalın, “Cumhurbaşkanımız, Biden ile iyi bir görüşme yaptı. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda en kısa zamanda kurulacak. Dostları çoğaltarak bir dış politika izliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’den F-16 Talebi

ABD’yle yapılan F-35 görüşmeleri bağlamında talep edilen F-16 modernizasyonuna ilişkin Kalın, “Şu anda teknik olarak çalışılması gereken konular var. Birinci tercihimiz F-35 programı içinde bulunmaktır. F-35 sorunu çözülemiyorsa F-16’lar üzerinden telafi edilebilir. Umarım kongre üyeleri de Türkiye’nin önemini görürler” ifadesini kullandı.

Suriye’ye Harekat Olur Mu?

İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyindeki terör odaklarına yönelik bir operasyon olma ihtimaline ilişkin soruya ise, “İhtiyaç çerçevesinde bunun hesabı TSK tarafından yapılır” dedi.

Ukrayna’ya SİHA Satışı

Kalın, Ukrayna’ya yapılsan SİHA satışlarına ilişkin ise, “Bölgede Ukrayna-Rusya arasında gerilim arzu etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.