Genel

Asgari ücrete büyük zam! Masada 3 senaryo var! 2022 asgari ücret zam miktarları..

Milyonlarca asgari ücretle çalışanlar 2022 asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Ancak gelen bilgiye göre masada 3 büyük zam kararının olduğu ifade edildi. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ talep ettikleri zam miktarını açıklarken dün Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından açıklama geldi.

Bakan Elvan yaptığı açıklamasında vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizdi. Geçtiğimiz yıl alınan karara göre asgari ücrete yüzde 21,56’lık zam yapıldı. 2022 asgari ücret zam miktarına ilişkin üç farklı büyük senaryo ortaya çıktı.

Bakan Vedat Bilgin, yaptığı açıklamasında, “Asgari ücret ile ilgili hepimizin yaptığı hesaplar var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz” açıklamasını yaptı. Peki, 2022 asgari ücret zam miktarı ne kadar olacak?

Geçen yıl yüzde 21,56 oranında zam alan asgari ücret bu yıl ne kadar olacak? Ülkemizde çalışanların büyük bir kısmı asgari ücretle maaş alıyor. Bu da Türkiye’nin büyük bir kısmını asgari ücret 2022 miktarını araştırmasına nedenBu yıl asgari ücret için 3 farklı önemli senaryo ortaya çıktı.

565 TL ZAM

Yapılan son açıklamaya göre yıllık enflasyon miktarı ekim ayı içerisinde yüzde19,89 oranına çıktı. Bugün net olarak 2.825,90 TL olan asgari ücrete 565 TL zam yapılması anlamına geliyor. Bu da şekilde miktar 3.390 TL’ye çıkacak.

700 TL ÜZERİNDE

Açıklanan ikinci senaryoda ise mevcut olan enflasyon oranına yüzde 5 refah payı eklenecek. Bunda da yüzde 25 oranında zam kararı ön planda olacak. Bu oran asgari ücrete indirgendiği zam 700 TL’lik zam söz konusu oluyor. Şu anki ücretin üzerine eklendiğinde de 3.500 TL üzerinde asgari ücret anlamına geliyor.