EkonomiGündem

Devlet yeni desteği devreye aldı! 18 yaş altındaki tüm çocuklara ailenin gelir durumuna bakılmadan 8 bin 500 lira ödeme veriliyor

Pandemi nedeni ile birçok ülke tarafından çeşitli destek paketleri devreye alındı. Bu doğrultuda Türkiye de yeni teşvik paketini devreye alındı. Pandemi nedeni ile vatandaşlara bankalar aracılığı ile çeşitli nakit ödemeler yapıldı. Bazı bankalar 6 ay geri ödemesiz kredi verirken bazı destekler de karşılıksız olarak verildi. Bunun yanı sıra Japon hükümeti ve koalisyon partilerinin, yeni ekonomik teşvik paketinde yer alan karar ortaya çıktı. Söz konusu karara göre, 18 yaş altı tüm çocuklar için 8 bin 500 TL ödeme yapılacak.

YANİ PAKET DEVREDE

Japonya’da flaş bir gelişme yaşandı. Ülkede yeni teşvik paketinin detayları ortaya çıktı. Japonya Ekonomi Bakanı Yamagiwa yaptığı açıklamada, teşvik paketini hazırlarken enerji fiyatlarının ekonomiye etkisini hesaba katacaklarını belirtti.

AİLENİN GELİRİNE BAKILMADAN 8 BİN 500 TL ÖDEME

Konu ile ilgili olarak Yomiuri Gazetesi’nde bu paketin içeriği hakkında önemli bir bilgiye yer verildi. Bu doğrultuda Japon hükümeti hükümeti 18 yaşın altındaki tüm çocuklara 100 bin yen (8.500 TL) ödeme yapacağı gibi bu kararın bütçe maliyetinin 2 trilyon yen olduğu bildirildi.

Söz konusu ödeme için ailelerin gelir durumlarına da bakılmayacağı öğrenildi.