EkonomiGündem

İşte beklenen haber: Müjde resmen duyuruldu! Tarih verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamalarında 37,5 kilometre uzunluğunda ve 9 istasyonu bulunan İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın ilk etabında test sürüşlerinin başladığını belirterek, hattın ne zaman açılacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca Bakan Karaismailoğlu açıklamalarında “Hattımızı 2022’nin ilk çeyreğinde İstanbulluların hizmetine açmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın Kağıthane-İstanbul Havalimanı etabında test sürüşleri başladı. İlk test sürüşü öncesi düzenlenen törende konuşan Karaismailoğlu, 37,5 kilometrelik metro hattının, bölgedeki trafiği azaltacağını, vatandaşlara ve yabancı ziyaretçilere şehir ulaşımında rahat bir nefes aldıracağını söyledi.

BAKAN TARİH VERDİ

Bakan Karaismailoğlu, metronun, Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasındaki sinyalizasyon ve diğer sistem güvenlik testlerinin sonuçlarına göre hattı 2022 yılının ilk çeyreğinde İstanbulluların hizmetine açmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Bakan Karaismailoğlu açıklamalarının devamında ardından yıl içerisinde Gayrettepe istasyonunun yapımını tamamlayıp test aşamasına geçeceklerini vurguladı.

Bir tarafta bu projeler için canla başla çalışanların, diğer tarafta metro hattı üzerine hafriyat dökenlerin bulunduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Bir yanda, İstanbul Boğazı’nı her türlü faciadan kurtarmak için çabalayan bizler, diğer tarafta İstanbul boğazını ve çevresindeki milyonların can güvenliğini hiçe sayan, dış güçlere mektup yazan iş bilmezler. Bu tür kıyaslamaları çok daha artırmak mümkündür. Ancak biz, ülkemiz için canla başla çalışırken gündelik polemiklere değer vermiyoruz. Buna, vaktimiz de yok, niyetimiz de.” diye konuştu.