EkonomiGündem

Araç sahiplerine bir akaryakıt müjdesi daha geldi! Artık akaryakıta zam yok: ÖTV’den karşılanacak

Arabası olan binlerce vatandaş akaryakıt fiyatları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken sevindiren bir haber geldi. Bugün benzin fiyatlarına indirim uygulanacağı paylaşılırken vatandaşlar tarafından gelecek zamlar için tedirginlik duyuyor. Gelecek yıl akaryakıt fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak edenler için ise sevindirici bir gelişme yaşandı. Buna göre, akaryakıtta eşel mobil sistemi Ocak ayından sonra da uygulanacak.

YENİ GELECEK ZAMLAR İÇİN KARAR

Bugün gelen bilgilere göre, benzinin litre fiyatına 30 kuruş civarında indirim uygulanması bekleniyor. İndirimin yarından sonra yani önümüzdeki Perşembe günü uygulamaya konulması bekleniyor. Öte yandan gelecek yıl akaryakıt fiyatlarına gelecek zamlar ile ilgili karar alındı.

Konu ile ilgili olarak 2022 yılı için karar alındı. Bu kararda “Hanine ve Maliye Bakanlığı ile strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli ‘2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının onaylanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Söz konısı programa göre akaryakıt fiyatlarındaki artışın bir kısmı Ocak ayından sonra da ÖTV’den karşılanarak fiyatlara yansımayacak.