EkonomiGündem

Nefesler tutuldu! İktidar tarafından asgari ücret açıklaması! 4 bin TL..

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Sorusu son günlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Milyonlarca vatandaş, asgari ücretin belli olmasını beklerken, yeni yılda alacağı zamlı maaşları merak etmeye başladı. Konu ile ilgili iktidar tarafından son dakika açıklaması geldi.

Ak Parti Grup Başkanvekili tarafından yapılan açıklamada 19 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki en yüksek zam kararının verileceğini belirtti. Cahit Özkan aynı zamanda asgari ücret 4 bin TL iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret zam kararı için nefesler tutuldu. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşların gözü kulağı asgari ücret zam kararı açıklamalarına çevrildi. Bugün de son olarak AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tarafından açıklama yapıldı. İşte asgari ücret 2022 açıklamaları:

“Bugüne kadar ortalama olarak enflasyon artışının yaklaşık yüzde 50 üzerinde asgari ücrette zamla bugüne kadar getirmişiz. 2002’den bugüne kadar asgari ücret ne kadar, enflasyon ne kadar bu dikkate alındığı zaman yıllık enflasyon ortalaması yüzde 10 ise yüzde 15 , yüzde 15 ise yüzde 22 buçuk-23 oranın biz zam yaparak getirmişiz”

“Biliyorsunuz asgari ücret komisyonu toplandığı zaman bu noktada bir taraftan bakanlık, sendikalar TÜİK’in verileri ve bütün emtia fiyatlarındaki değişiklik dikkate alınarak masaya yatırılıyor.

Bu noktada vatandaşın refahını artıracak, kur karşısında erozyonu ortadan kaldıracak bir rakam olacaktır”