Gündem

Malatya’da bina çökmüştü! Valilik açıkladı! Çok sayıda kişi..

Tüm Türkiye bugün Malatya’dan gelen acı haberle sarsıldı. Malatya İnönü Caddesi’nde bulunan 2 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve arama kurtarma ekibi gönderildi. Yapılan ilk çalışmalar sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Konuya ilişkin Bakan Koca, “”Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor” dedi. Bir açıklama da valilik tarafından yapıldı.

AFAD AÇIKLADI

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise, “Malatya’da çöken bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

BİNADA 20 KİŞİ OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Malatya Valisi Aydın Baruş ise binada 20 kişinin olabileceğini söyleyerek, “’Binanın neden çöktüğüyle ilgili bir bilgi yok. Soruşturma başlatıldı. Daha sonra açıklama yapabiliriz. Binada tamirhane, fırın ve tavuk satışı yapan bir dükkan var. Orada 20 civarından insan olduğu söyleniyor. Olayı araştırıyoruz. Şu anda kurtarma ekiplerimiz müdahale halinde. Hızlı bir şekilde müdahale ediliyor” ifadelerini kullandı.

KOLONLARIN KESİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Aynı zamanda bazı vatandaşlar binanın 40 yıllık olduğunu ifade ederek, aşağıdaki işyerlerinin genişletilmesi için kolonların kesildiğini iddia etti. Vali Baruş ise bu tür iddiaları konuşmak için erken olduğunu belirterek, “Daha önceki depremlerde bu binamızda hasar oluşması söz konusu değil. Deprem nedeniyle risk taşıdığına ilişkin bilgi yok. Ancak bina içerisinde herhangi bir müdahale olup olmadığını bilmiyoruz, bunu da araştırıyoruz” dedi.