Bilim, Teknoloji

Dünyaca Ünlü Oyunda Kur’an-ı Kerim Skandalı: Şirketten Özür Açıklaması

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Call of Duty: Vanguard oyununda yer alan kana bulanmış Kur’an-ı Kerim sayfalarının tepki çekmesi üzerine oyun üreticisi, söz konusu sahneler nedeniyle Müslüman kullanıcılardan özür diledi.

Dünyaca ünlü oyun firması Activision-Blizzard, geçtiğimiz aylarda Call of Duty’nin yeni oyunu Vanguard’ı duyurmuştu. Merakla beklenen oyun geçtiğimiz hafta resmi olarak yayınlandı. Oyunun yayınlanması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kana Bulanmış Kur’an-ı Kerim Sayfaları

Birçok kullanıcıyı heyecanlandıran oyunun Zombi modundaki Stalingrad haritasında bir zemine dağılmış ve bazıları ise kana bulanmış halde Kur’an-ı Kerim’den sayfaların göründüğü belirlendi. İkinci Dünya Savaşı’nı konu edinen Call of Duty: Vanguard serisinde yer alan bir Kur’an-ı Kerim sahnesi sebebiyle Activision-Blizzard Müslüman kullanıcılarından özür diledi.

“Derinden Özür Dileriz”

“Call of Duty Orta Doğu” sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan açıklamada, görüntülerin oyuna yanlışlıkla dahil edildiğini belirterek, “Müslüman toplumunu rahatsız eden içerikler fark edildiği an oyundan çıkartıldı. Derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için tedbirler alacağız” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından oyuna, Kur’an sayfaları yerine boş sayfalar dahil edildi.