Ekonomi

Tek tek açıklandı! Bunu yapan herkesi maaşı artıyor!

Vatandaşlar, çalışma hayatında emeklilik için hayaller kurmaya başlıyor. Şimdiden emeklilik döneminde ne kadar maaş alacağını hesaplayanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Prim miktarının son derece önemli olduğu emeklilik sürecinde maaşı arttırmanın yolları tek tek açıklandı.

Kişiler emekli olduklarında alacakları maşaları hesaplamaya başlıyor. Emekli maaşa miktarını prim, sigorta başlangıcı, dilekçe tarihi gibi birtakım kriterler belirliyor. Maaşını arttırmak isteyenler için maaş nasıl artar? Sorusunun cevabı verildi.

EMEKLİ AYLIĞI NASIL ARTAR?

Emekli aylığı arttırmak isteyenler için bu yolun detayları açıklandı. Burada sigorta kolunun son derece önemli olduğu belirtildi. Son 7 yıl içinde hangi kola bağlı ise oradan emekli olacaksınız. Emeklilik aylığını yükseltmenin en kısa yolu, SGK’ya bildirilen prime esas kazanç tutar miktarının yükseltilmesi. Prim gününün fazla olması alınacak olan maaşı da arttırıyor.

UZUN YILLAR ÇALIŞANLAR DİKKAT

Ancak ne yazık ki, prim gün sayısının fazla olması yani uzun yıllar boyunca çalışmak emekli maaşını tek başına artırmıyor. Birden fazla iş için çalışıyorsanız, mutlaka ikinci iş için de prim yatırmaya özen gösterin. Bu şekilde emekli aylığınızı artırabilirsiniz.