EkonomiGündem

Raflar boşaldı! Markete giden şimdi de şeker ve Ayçiçek yağı bulamıyor! Güncel şeker fiyatları el yaktı!

Yen, yılın gelmesine sayılı gün kala yapılan peş peşe zamlar vatandaşın hem elini hem de cebini yakmaya başladı. Dün akşam saatlerinde gelen bir son dakika haberine göre şeker fiyatların yüzde 25 oranında zam yapıldı. Açıklanan zam kararından sonra markete gidenler yağ raflarından sonra şimdi de şeker reyonlarını boş buldu. Peki, şeker fiyatları ne kadar oldu?

Ayçiçek yağı ve şekere gelen peş peşe zam kararı sonrasında marketlerde raflar boş kalırken, marketlerin satacak ürün bulamadıkları ortaya çıktı.

Zam kararları sebebi ile sürekli olarak etiket değiştirmek zorunda kalan marketler, şimdi de tedarik sorunu ile karşı karşıya kaldı.

BİM AÇIKLAMA YAPMIŞTI

BİM market, şekerin satılamadığına ilişkin geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

“Şeker fabrikaları son günlerde şeker satışını neredeyse durdurdu. Üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız” denildi. Bunun üzerine Türkşeker’den yapılan açıklamada ise, “Çeşitli basın organlarında şekerde arz problemi olduğuna dair iddialar doğru değildir. Herhangi bir arz problemi bulunmamaktadır. Piyasada bazı firmaların fiyatları yükselterek ürün satmalarından dolayı böyle bir ortam oluşmuştur”

ŞEKER FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Açıklanan yüzde 25’lik zam kararı sonrasında şekerin kilogram fiyatı 3.93 TL2den, 4.91 TL’ye yükseldi. Son açıklanan rakamlara KDV de eklenince şekerin kilogram fiyatı KDV dahil 5.3055 olarak duyuruldu.

Buna göre, kristal şekerin 50 kg’lik çuval fiyatı da 212 TL’den 265,28 TL’ye yükseldi.