Genel

e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz! Hesaplara 1.798 TL yatırıldı!

Gelen bir son dakika haberine göre hesaplara paralar yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamasında ödemelerin başladığını duyurdu. Engelli, yardıma muhtaç ve hasta vatandaşlara evde bakım parası veriliyor.

Ödemeler il il vatandaşların banka hesaplarına yatırıldı. E-Devlet üzerinden şifreniz ile kontrol edebilirsiniz. Devletin sunduğu yeni uygulama sayesinde vatandaşlar ATM’lere gitmeden ödemelerin yatıp yatmadığını görebilir.

AYLIK 1.798 TL ÖDEME YAPILIYOR

Yüzde 50’ni üzerinde engeli olan ve bakıma muhtaç olan kişilere evde bakım paraları yatırılıyor. Bu kapsamda aylık 1.798 TL ödeme yapılıyor.

530 BİN KİŞİYE YARDIM YAPILIYOR

Bakan Yanık, yapmış olduğu açıklamasında “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın aileleri yanında desteklenmeleri öncelikli hedefimiz. Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere, gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımıyla bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an 530 binin üzerinde vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz” dedi.