EkonomiGündem

Bakanlık ihtiyaç sahiplerine desteğini duyurdu: Yüzbinlerce kişiye 1.798 TL ödeme yapılacak! 20 Kasım’a kadar devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti. Konu hakkında Bakan Yanık açıklamalarında 530 binin üzerinde kişiye verilen destek ödemesinin 20 Kasım’a kadar devam edeceğini vurguladı.

530 BİNDEN FAZLA KİŞİYE ÖDEME

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik politikaları, aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Yanık açıklamalarında bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşların ailelerinin yanında desteklenmesinin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Ailelerinin yanında kalan engellilere, gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımıyla bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an 530 binin üzerinde vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz.”

Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 1798 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

20 KASIM’A KADAR TAMAMLANACAK

Tüm bunlarla birlikte Bakan Yanık açıklamalarında “Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için kasım ayında toplam 964 milyon lira ödeme yapacağız.” ifadelerini kullanarak ödemelerin 20 Kasım’a kadar tamamlanacağını bildirdi.