Bilim, Teknoloji

Instagram’dan Yeni Özellikler Peş Peşe Geliyor: Artık Herkes Yapabilecek

Sosyal medya platformu Instagram, link paylaşma özelliğini güncelledi. Önceden 10 binden fazla takipçiye sahip olmak gerekirken şimdi etiketler üzerinden yapılabilecek.

Sosyal medya platformu Instagram, uzun süredir kullanıcıların talep ettiği bir geliştirmeyi gündemine almıştı. Şimdiye kadar story (hikayeler) sekmesinden link paylaşabilmek için 10 binden fazla takipçiye sahip olmak gerekiyordu. Artık bu kural değişti. Hikayelerde sticker arasına gelen özellikle link eklemek mümkün. Ancak bu özellik halen sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış durumda. Instagram’ın kısa süre içerisinde bu özelliği daha fazla kullanıcıya açması bekleniyor.

Hikayelere Yazı Yazmak İçin Konuşmanız Yeterli

Instagram’ın yeni özelliği caption ile hikayelere yazı yazmak için konuşmanız yeterli olacak. Yani uygulama otomatik olarak sizin söylediklerinizi yazıya dökecek. Özellik halen test aşamasında. ABD’de sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı. Henüz Türkiye’deki kullanıcılar caption özelliğini kullanamıyor. Özelliğin yakın zamanda Türkiye’de de kullanıma açılması bekleniyor.