Gündem

Patlamanın Ardından Peş Peşe Açıklamalar Geliyor: Can Kaybı Artıyor!

Ankara’da 3 katlı bir apartmanda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, yaralılardan bir kız çocuğu ve babasının hayatlarını kaybettiğini duyurdu.

Ankara’nın Keçiören ilçesi Kuyubaşı mahallesinde saat 22.26 sıralarında 3 katlı bir apartmanda doğalgaz patlaması meydana geldi. 3 kattaki dairelerin aynı anda mutfak bölümünde meydana gelen eş zamanlı patlama ile apartmanda çökme gerçekleşti. Çok sayıda apartman sakini, oluşan göçükten kurtarıldı.

Bakan Koca: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayda ağır yaralanan 2 çocuktan birinin hayatını kaybettiğini, diğer çocuğun ise durumunun ağır olduğu bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ankara Keçiören’de bir binada yaşanan patlamada 2’si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun.”

Vali Şahin: Baba Da Hayatını Kaybetti

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaralılardan bir kız çocuğu ve babasının hayatlarını kaybettiğini açıkladı. Son olarak ölü sayısı 2’ye yükseldi. Ankara Valisi Vasip Şahin, “Aldığımız bilgiler kuvvetle muhtemel enkaz altında kimsenin olmadığı şeklinde. Ama bütün bunlara rağmen arkadaşlarımız detaylı araştırmayı yapıyorlar” dedi.

Mansur Yavaş’tan Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor” ifadelerini kullandı.

AFAD: Çalışmalarımız Devam Ediyor

AFAD’dan yapılan açıklamada “Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğalgaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Bakan Koca: 8 Ambulans Gönderildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen patlamaya ilişkin, “Ankara Keçiören’de bir apartmanda kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz” açıklamasında bulundu.

Binada LPG Sistemi Kullanıldığı Belirtildi

Binada doğalgaz yerine LPG sistemi kullanıldığı ve binanın mutfak bölümünde yıkılmalar olduğu belirtildi.

Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bir Yorum

  1. ALLAH ım sen yardım et vefat edenlere ALLAH tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum ALLAH ailerine sabırlar versin 😪😪