EkonomiGündem

Sıfır otomobil almak isteyenlere müjdeli haber! 20 bin liraya elektrikli sıfır model J10 ve Citroen Ami otomobil satılıyor

Dünya genelinde yaşanan çip krizi, döviz fiyatındaki yükselmeler, corona virüsü pandemisi ile fabrikaların üretimi durdurması sıfır ve ikinci el araba fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Fiyatlardaki yükseliş durmuyor ve sıfır model araba alacak olan vatandaşlar zor duruma düşerek araba almaktan vazgeçiyor. Bu doğrultuda toplu taşıma kullanmadan kendi otomobilini kullanmak isteyen bu doğrultuda araba almak isteyen vatandaşlar otomobil satın almanın yollarını araştırıyorlar. Tabii ki vatandaşlar ucuz bir otomobil almak istiyor. Bu doğrultuda devreye J10 ve Citoren Ami giriyor. Sıfır model arabalara 200 bin lira vermek istemeyen vatandaşlara güzel bir haber geldi. Çin’deki en ucuz modeli olan J10‘un Türkiye’de 20 Bin TL’den satışa çıkacağı iddia ediliyor.

TÜRKİYE’DE 20 BİN LİRA

Artık dünya genelinde elektrikli arabalar tercih edilmeye başlandı. Bu kapsamda Türkiye’de de yeni gelişmeler yaşanıyor.

Son gelen bilgilere göre, Çin’in en ucuz modeli Changli J10 otomobilin Türkiye’ye getirilmesi planlandığı iddia edildi. Söz konusu otomobilin Türkiye’de 20 bin TL’den satışa sunulması bekleniyor. Bununla birlikte otomobilin üreticisi Changli’nin Türkiye piyasasına sokacağı elektrikli otomobil, 3 kişilik olarak tasarlandı ve saatte 35 km maksimum hıza ulaşıyor.

CİTROEN AMİ DİKKAT ÇEKTİ

Bunun yanı sıra aynı özelliklere yakın özelliklerde Citroen Ami de bulunuyor. Bu otomobil ise saatte en fazla 45 KM hıza ulaşıyor. 5,5 kWh’lik kompakt bataryası sayesinde standart bir elektrik prizinden sadece 3 saatte şarj olan Citroen Ami’nin , elektrikli scooter hizmeti ile adından söz ettiren şehir içi ulaşım şirketi Martı tarafından önemli miktarda sipariş edildiği belirtildi. Bu otomobilin ise 6 bin Euro fiyat etiketine sahip olduğu bildirildi. Otomobilin Türkiye’de ise 61 bin TL üzerinde satışa sunulması beklentiler arasında yer alıyor.

Bir Yorum

  1. ya sanki görwnde essah dan bir araba zanneder sanki bu tip arabalar yokmus gibi 20 bine sanki gorulmemis bir arabaymıs gibi ya altıda da ustüde scooter gibi bir elrktrikli araç ney bu bmw yokda mercedesmi renoultmu