Gündem

Vaka sayıları yeniden yükselişe geçti! Avusturya’da 20 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Viyana yönetimi tarafından aşı olmayanların sokağa çıkmaları yasaklandı. Viyana yönetimi, yeni kararını bugün duyurdu. Sokağa çıkma kısıtlaması 20 gün sürecek.

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayılarının artışa geçtiği Avrupa ülkelerinde, sokağa çıkma yasağı geri döndü. Hafta içinde aşı olmayanların sokağa çıkmasını yasaklayan Avusturya, bugün 20 gün sürecek tam kapanmayı açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DUYURULDU

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg çok önemli çaıklamalarda bulundu. Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg basın toplantısında sokağa çıkma yasağını duyurdu ve 1 Şubat tarihine kadar ülkedeki herkese aşı olma zorunluluğu getirildiğini bildirdi.

Avusturya’daki sağlık uzmanları, hükümetten önlemleri daha da sertleştirmesini ve kapanmanın aşı olanları da kapsamasını istemişti. Ancak hükümet, böyle bir adımın insanları aşı olmaktan daha da soğutabileceği endişesiyle bu talebe yanaşmıyordu.

UYMAYANLARA BÜYÜK CEZA

Konu ile ilgili olarak yönetim tarafından hafta başında Covid-19 aşısı olmayanların sokağa çıkmasını yasaklamış ve söz konusu düzenlemenin ülke nüfusunun beşte birini etkileyeceği belirtilmişti. Kısıtlamayı ihlal edenler ise 1450 Euro yani 18 bin 255 liraya varan para cezası verileceği belirtilmişti.

Batı Avrupa ülkeleri arasında en düşük aşılanma oranlarından birine sahip olan Avusturya’da nüfusun yaklaşık yüzde 65’i tam aşılı.