• Haberler
  • Gündem
  • 24 ile kar yağacak! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı: Atkı, bot ve montlarınızı geri çıkartın: 5 günlük rapor açıklandı

24 ile kar yağacak! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı: Atkı, bot ve montlarınızı geri çıkartın: 5 günlük rapor açıklandı

Türkiye etkili sağanak yağışlarından sonra bahar mevsimine girmeye hazırlanıyordu.Ancak Meteoroloji tarafından herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.

Türkiye etkili sağanak yağışlarından sonra bahar mevsimine girmeye hazırlanıyordu. Ancak Meteoroloji tarafından herkesi şaşırtan bir açıklama geldi. MGM yaptığı açıklamasında 24 il için kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Hava sıcaklığı da hissedilir bir şekilde düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durum tahmin raporu yayımlandı. Yapılan açıklanmada ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevreleri, Doğu Karadeniz ve Ordu çevreleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin genellikle yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği; yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiği belirtildi.

HANGİ İLLERDE KAR BEKLENİYOR?

Meteoroloji, 5 günlük hava durum raporunu açıkladı. Açıklanan raporda kar beklenen iller Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Çorum, Ankara, Çankırı, Kütahya olarak sıralandı.

UYARI YAPILDI

Günlük olarak yayımlanan hava durumunda da sel ve çığ uyarısı peş peşe geldi. Sel durumuna ilişkin, yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Çığ tehlikesine karşı da “Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” açıklaması yapıldı.

5 GÜNLÜK HAVA DURUM RAPORU

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme