Ekonomi

Ünlü Market Zincirinde Ayçiçek Yağı Oyunu: Skandal Üzerine Skandal!

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde fiyatların market zincirlerine göre daha ucuz olduğu söylenirken aslında fiyatların aynı olduğu ortaya çıktı.

Zincir marketler, fahiş fiyat soruşturması kapsamında büyük cezalar yemişti. Piyasadaki diğer marketlere göre uygun fiyatlı olduğu iddia edilen Tarım Kredi Kooperatifi marketlere ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Piyasanın en pahalı marketi olarak bilinen Migros’taki ayçiçek yağı fiyatı ile Kooperatif’teki ayçiçek yağı fiyatları arasındaki farkın sadece 55 Kuruş olması dikkatlerden kaçmadı. Migros’taki 2 litrelik ayçiçek yağı 37 Lira 50 Kuruş’tan satılırken, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 2 litrelik ayçiçek yağı 36 Lira 95 kuruştan satışa sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gayet Uygun Demişti

Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’ni ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret etmişti. Sadece atıştırmalık alan Erdoğan, 1.002 lira ödediği ve fiyatlarını “gayet uygun” bulduğu dile getirince Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları tartışma konusu olmuştu. Son olarak ayçiçek yağı ve şeker satışlarının sınırlandırıldığı Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yine fiyatlarıyla gündeme geldi.