Gündem

O ülkede flaş karar alındı! Pazartesi günü sokağa çıkma yasağı başlıyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken yeni kararlar da alınıyor. Bu doğrultuda ortaya çıkan varyantlarla birlikte dünya genelinde vaka sayıları artışa geçti. Vakaların artmasıyla ülkeler peş peşe aldığı kararları açıklamaya başladı. Bir yeni karar da Avusturya’dan gelirken sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi. Bu doğrultuda 20 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve Şubat ayından itibaren herkese aşı zorunluluğu getirilecek.

Avusturya’da yeni koronavirüs kararları alındı. Ülkede sokağa çıkma yasağı geri geldi. Bu kararla Avusturya, sokağa çıkma yasağına geri dönen ve koronavirüs aşısını da zorunlu hale getiren ilk Avrupa ülkesi olacak.

SIKI BİR KARANTİNA OLACAK

Konu ile ilgili olarak Viyana bu haftanın başlarında aşısızlara kısıtlamalar getirmişti ancak yetkililer şimdi bunun enfeksiyon oranını düşürmek için yeterli olmadığına inanıyor. Bununla birlikte ülke genelinde Pazartesi gününden itibaren sıkı bir karantina uygulanacak.

Restoranlar, barlar ve gerekli olmayan tüm dükkanlar kapatılacak. Sınıf öğretimi askıya alınacak ve okullar uzaktan eğitime geri dönecek.

EN FAZLA 20 GÜN SÜRECEK

Bununla birlikte Şansölye Alexander Schallenberg Cuma günü bir basın toplantısı düzenlemişti ve sokağa çıkma yasağının en fazla 20 gün süreceğini söylemişti.