EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti: Kritik gün bugün! Asgari ücrete dev zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün kabine toplantısı yapılacak. Bu toplantının ana gündem maddelerinden biri asgari ücret olacak. Kabinenin en önemli gündem maddesi ise milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı olacak. Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Beştepe’de gerçekleşecek toplantı saat 15.00’te başlayacak. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞÜLECEK

Kabinenin en önemli gündem maddesi milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammı olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in toplantıda asgari ücret konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde toplanacak son kabinede asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde arttırılması, işveren üzerindeki gelir vergisi yükünün azaltılması gibi alternatifli formüller üzerinde duruluyor.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında müjdeyi vermişti. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Asgari ücrette dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz. Ben görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Faizi savunanlarla beraber olmam.”

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ

Öte yandan kabinede koronavirüsle mücadele de ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadelede illerin son durumu, aşılamada gelinen sürece ilişkin bilgi verecek. Bununla birlikte kabinede yüz yüze eğitim, 50 artı 1 tartışmaları, terörle mücadele, enflasyon ve kurdaki yükseliş gibi konular da ele alınacak.

Alınan kararları toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuyla paylaşacak.