EkonomiGündem

Ekmek fiyatlarının 4 TL olacağı haberi herkesi ayağa kaldırdı! Resmi açıklama yapıldı: Ekmek 4 TL oldu mu?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Balcı federasyon dışında yapılan açıklamaların hiç birine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Ekmeğin 4-5 lira olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstişarelerle çözümden yanayız. Bu konuda da kapımız herkese açık.”

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları konusunda federasyon dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Ekmeğin 4-5 lira olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstişarelerle çözümden yanayız. Bu konuda da kapımız herkese açık.” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili olarak Balcı yazılı bir açıklama yaptı. Balcı açıklamalarında bugün bazı gazetelerde ekmeğin 4 liradan satılacağı 10 güne kadar fırınların kepenk katacağına ilişkin haberlerin olduğunu bu durumun infial yaratmasının kendilerini üzdüğünü bildirdi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Balcı bu konu hakkındaki açıklamalarının devamında ekmeğin temel girdilerinde hissedilir bir yükselişin söz konusu olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Un fiyatları, maya fiyatları, elektrik, doğal gaz ve suyun fiyatı her gün değişmektedir ancak bu demek değildir ki biz vatandaşlarımızı ekmeksiz bırakacağız. Tüketicimizin mağdur edilmemesi, esnafımızın daha da büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mutlaka ama mutlaka gereken yapılacaktır. Ekmeğin 4-5 lira olacağı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstişarelerle çözümden yanayız. Bu konuda da kapımız herkese açık.”

Yaşanmakta olan hassas durumdan vazife çıkarmak isteyenlere karşı “Dur” denilmesi gerektiğine dikkati çeken Balcı, “Vatandaşımız asla ama asla tedirgin olmasın. Federasyonumuzun dışında yapılan açıklamalara da itibar edilmemesini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.