Gündem

Kimlik ve ehliyeti olanlar için kritik açıklama yapıldı! Bundan sonra tamamen zorunlu oldu

Hala kimliğini değiştirmeyen vatandaşlar için kritik bir açıklama yapıldı. Bu doğrultuda Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip vatandaşlara önemli duyuru yapılırken son verilere göre 65.4 milyon vatandaş eski kimliğini değiştirerek çipli kimlik kullanmaya başladı. Ayrıca 1.5 milyonda fazla kişi kimlik kartına yüklenen sürücü belgesine yükletti. Ancak milyonlarca kişi hala eski tip kimliklerini kullanıyorlar. Peki eski kimlikler yeni kimliklerle nasıl değiştirilecek? Detayları haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz.

GEREKLİ BELGELER

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir veya Alo 199 arayarak randevu oluşturmak sureti ile yeni kimlik kartı başvurusu yapılıp yeni kimlik kartı alınabilir. Peki hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar:

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi

Bir adet biyometrik fotoğraf

Kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle: 30,00 TL,

Kimlik kartının kaybı nedeniyle: 60,00 TL’dir.

BAŞVURU NEREDEN?

Sürücü belgesi başvuruları Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 983 ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilmektedir. randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden başvuru yapılabilen ilçe müdürlüklerini görebilirsiniz.

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİ

Eski tip sürücü belgeleri ise 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmesi gerekiyor. Yangın bölgelerinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybedenler içinse bir açıklama yapıldı. Bu açıklama Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı ve bu açıklamaya göre yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgeleri ücretsiz yenilenecek.