Gündem

Son Anket Sonuçları Açıklandı: 3 Parti Barajı Geçiyor! İşte Partilerin Oy Oranları

ASAL Araştırma Şirketi tarafından son anket çalışmasına göre mevcut yüzde 10 seçim barajını sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti geçiyor.

SAL Araştırma Şirketi tarafından Türkiye Genelinde NUTS 2 sistemine göre Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak’ta önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak (CATI) bilgisayar destekli telefonla anket yapma tekniği ile 11-14 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılan araştırmaya 18 yaş üstü toplam 1712 kişi katıldı. mevcut yüzde 10 seçim barajını sadece AK Parti, CHP ve İYİ Parti geçiyor.

İşte Partilerin Oy Oranları

“Milletvekili Genel Seçimleri bugün yapılsa, yani sandık bugün önünüze gelse kime- hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 37.6’sı AK Parti, yüzde 25.1’i CHP, yüzde 10.7’si İYİ Parti, yüzde 9.3’ü MHP, yüzde 9.1’i HDP, yüzde 8.2’si Diğer cevabını verdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda İlginç Sonuç

Ankette yer alan “Sizce mevcut siyasi parti liderlerinden hangisi Cumhurbaşkanı olmalı?” sorusunda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 39.2’si bu soruya Recep Tayyip Erdoğan cevabını verirken, yüzde 19.5’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 16.9’u Meral Akşener olmalı dedi. “Siyasi liderlerden kime güveniyorsunuz?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 43.2’si Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 21.3’ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 18.2’si ise Meral Akşener cevabını verdi.

İttifakların Oy Oranları

ASAL Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adem Belede, kararsızlar ile oy vermeyeceğini belirtenler dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ve MHP’nin toplam oy oranının yüzde 46.9 Millet İttifakı’nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti’nin toplam oy oranının ise yüzde 35.8 çıktığını söyledi. Belede, “Araştırma sonuçlarımızda yeni kurulan partilerden Deva Partisi’nin yüzde 1.6, Memleket Partisi’nin yüzde 1.5, Gelecek Partisi’nin ise yüzde 1.0 oranında çıktığı görülmektedir” dedi.