Bilim, TeknolojiGündem

FBI Tüm Dünyayı Uyardı! Yakında Çok Büyük Bir Siber Saldırı Olabilir!

Dünyanın dört bir yanında insanlar siber saldırılarla başa çıkmaya çalışıyor. Bilindiği üzere son olarak Yemek Sepeti’nin siber saldırıya uğradığı iddia edilmişti.  Milyonlarca insanın zarara uğramasına sebep olan siber saldırılar endişelendirmeye devam ederken tüm dünya tarafından bilinen FBI’dan daha da endişelendirecek bir açıklama geldi. FBI (ABD Federal Soruşturma Bürosu) ve Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı) tarafından yapılan alenen uyarıya göre özellikle kuruluş ve şirketlerin her an siber saldırıya uğrayabileceğini ifade etti. İşte o açıklama…

Tüm Dünya Endişelendi!

ABD’nin iki önemli kuruluşu, bu tatil sezonunda kuruluşların ve şirketlerin tetikte olmalarını söyledi. Açıklamada, fidye yazılımlarına ve siber saldırılara karşı önlem almalarının büyük önem taşıdığını ifadesinde bulunuldu. CISA Direktörü Jen Easterly, siber saldırı tehditleri hakkında konuştu. Easterly, “Tehdit aktörlerinin tatil yapmadığını biliyoruz. Sektörümüzün ve hükûmet ortaklarımızın tatil sezonunda güvende ve esnek kalmasına yardımcı olmak için zamanında ve eyleme geçirilebilir bilgiler sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

FBI ve CISA, kuruluşların güçlü parolaları tercih etmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca parolaların birden fazla hesapta yeniden kullanılmaması da büyük önem taşıyor. Bununla birlikte, çok faktörlü kimlik doğrulama uygulamaları riski azaltmak için öneriliyor.

Bu arada FBI Siber Direktör Yardımcısı Bryan Vordran çarpıcı bir açıklama yaptı. Vordran, geçmişte siber saldırı tehditlerinin tatillerde özellikle arttığını belirtti. Ekipler, söz konusu duyuruyu ABD ve Kanada’nın Şükran Günü (25 Kasım) için yaptı. Ancak yeni yıla yaklaşırken de tüm dünyada kısa süreliğine bir tatil dönemi başlayacak. FBI ve CISA, bu tür uyarıları çeşitli bayramlardan ve tatil dönemlerinden önce yapmayı ihmal etmiyor.