Ekonomi

Son dakika akaryakıta 2,5 TL zam gelecek! Çift haneli dönem başlıyor!

Dolar kurunda fiyatların hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından akaryakıta büyük zamlar olacağına ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sadece bir ay içerisinde 5 defa peş peşe zam yapılması sonrasında bugün bir zam haberi daha geldi. Motorin, benzin ve LPG’de gelecek zamlar sonrası rakamların çift haneli gelmesi vatandaşın canını sıktı.

Eşel Mobil sistemi sebebi ile akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV karşılama limitini doldurdu. Bunun üzerine de dolar kurunda meydana gelen zamlar sonrasında benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş ve otogaza 45 kuruş zam gelmişti.

ÇİFT HANELİ DÖNEM BAŞLIYOR

Dün akşam saatlerinde 11.50 TL olarak dolar an itibariyle 14 TL sınırına dayandı. Bunun üzerine akaryakıt fiyatlarına zam geleceği söylentileri de hızla yayılmaya başlandı. Özellikle araç sahiplerine kontak kapattıracak zamlarla birlikte fiyatların çift haneli olacağı belirtiliyor.

3’ÜNE BİRDEN ZAM GELECEK

Dolar fiyatındaki artış benzin, motorin ve otogaz fiyatlarının da artmasına neden olacak. Yakın zamanda benzine 90 kuruş, motorine 70 kuruş ve LPG’ye de 90 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre gelecek hafta benzin ve motorin fiyatlarının 10 TL’yi göreceği ifade edildi.