EkonomiGündem

Az önce açıklandı! Elektrik faturalarında son dakika gelişmesi! Tamamen değişti..

Gelen bir son dakika haberine göre elektrik enerjisi satışı üzerinden TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenleme TBMM Sanayi Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı.

Elektrik faturalarında yer alan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenleme az önce TBMM’den geçerek kabul edildi.

KABUL EDİLDİ

AK Parti milletvekillerinin hazırlamış olduğu TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi içerek, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

Belirtilen kanuna ilişkin yapılan değişiklikle birlikte faturalardaki TRT payı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kaldırılıyor. İşlevselliği kalmayan Elektrik Enerjisi Fonu Anlaşmaları uyarınca taahhüt edilen yükümlülükleri karşılamak üzere getirilmiş hükümler de yürürlükten kaldırılıyor.

GENİŞLETİLİYOR

Sunulan teklife göre, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda öngörülen değişiklikle, sadece bilgisayar programlarına ilişkin olarak sağlanan ve koruyucu programları etkisiz kılmaya yönelik hazırlık hareketlerini yaptırıma bağlayan düzenleme, tüm eser, icra, fonogram, yapım ve yayınları kapsayacak şekilde genişletiliyor.