EkonomiGündemİş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel Alımı

Adalet Bakanı Gül müjdeyi duyurdu: Adalet Bakanlığına 12 bin 400 yeni personel alımı (İKM, zabıt katibi ve mübaşir)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gü personel alımı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gül açıklamalarında herkesin beklediği haberi vererek 12 bin 400 personel alımı yapılacağını belirtti.

12 BİN 400 PERSONEL ALIMI

Konu ile ilgili olarak Bakan Gül’ün açıklamaları şöyle oldu:

“2022 yılında 12 bin 400 yeni personel alacağız. Bu konudaki planlamamızı tamamladık. Bu sayının artırılması yönünde çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”

ASLİYE CEZA HAKİMLERİ BAKACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itiraza asliye ceza mahkemesi hakimleri bakacak.” dedi.

Adaletin yalnızca mahkemelerde değil, hayatın her alanında, devletin tüm görevlerinde aranması ve titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini belirten Gül, yargısal adaletin, adaletin önemli bir boyutu olduğunu ifade etti.

TOPLUMUN ADALET DUYGUSUNU DERİNDEN SARSTI

Adaletin milletin beklentisine uygun şekilde, vatandaşın layık olduğu biçimde gelişmesi için reformlar yaptıklarını dile getiren Gül, geçmişte darbe dönemlerinin araçsallaşan yargısı ve tarihe utanç vesikası olarak geçen hukuk cinayetlerinin toplumun adalet duygusunu derinden sarstığını söyledi.

Hukuk devletinde, yargının yegane ideolojisinin adalet olduğunun altını çizen Bakan Gül, yargının ele geçirilecek bir mevzi değil, el değmeyecek bir merci olduğunu vurguladı. Gül, “FETÖ’nün cübbeli hainleri, dosyalarını örgüt ajandasına göre kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar.” diye konuştu.

Tüm bunların yanı sıra Adalet Bakanlığı personel alımının İnfaz Koruma Memuru, zabıt katibi ve mübaşir alımı şeklinde yapılması beklenmektedir. Bu konu hakkında detayların 2022 yılında belli olması beklenmektedir.