Bilim, Teknoloji

Kullanıcılar Merak Ediyor! Iphone Telefonların Ömrü Ne Kadar?

Teknoloji tutkunlarının ve telefon almak isteyenlerin şüphesiz en çok araştırdığı konulardan biri ömrünün uzun olup olmadığı konusu. Iphone tüm dünyada en çok tercih edilen markalar arasında ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Ancak Iphone almak isteyenler kullanım ömrünün uzun olup olmadığını merakla araştırıyor. Peki Iphone kaç yıl kullanılır? İşte kullanım ömrüne ilişkin detaylar…

 

Iphone’un Ömrü Ne Kadar?

Apple, yazılım güncellemesi konusunda en başarılı üreticilerden biri olarak bilinmektedir. Örneğin 2015’in Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 6S bile, 2021’de çıkan iOS 15 güncellemesi alıyor. 2015’in Mart ayında çıkan Samsung Galaxy S6, son olarak Android 7 güncellemesi aldı.

iPhone’ların kullanım ömrü konusunda bir diğer önemli etken de  donanımı. Bu konuda da avantajlı olan Apple, performansı oldukça yüksek olan kendi ARM tabanlı işlemcilerini geliştiriyor. Bu sayede telefonları, çıkışlarından yıllar sonra bile günlük kullanımda sorun yaratmayacak bir deneyim sunuyor.

Tüm bunlar iPhone’ların kullanım ömrünü artırırken, bir süre vermek de mümkün. Horace Dediu isimli bir analiste göre, bir Apple telefonun kullanım ömrü yaklaşık 4.5 yıl. Pek çok markanın telefonlarını inceleyerek bu sonuca varan Dediu, özellikle uzun ömürlü ürünler isteyen kullanıcıların, iOS cihazlara yönelmesi gerektiğini düşünüyor.