Ekonomi

Tek seferlik 2 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı!

Tek seferlik 2 bin TL nakit ödeme yapılacağı açıklandı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama İş Bankası tarafından yapıldı. Banka yapmış olduğu açıklamasında emeklilere 2 bin TL’ye kadar promosyon ödemesi vereceklerini duyurdu. Kampanyanın 8 Kasım tarihinde başladığı ve 31 Aralık tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

Emekli maşını İŞ Bankası’na taşıyanlara verilecek olan promosyon ödemesi maaş miktarına göre değişkenlik göstermektedir.

Banka, yaptığı açıklamasında, “T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile mevcut maaşını İş Bankası’ndan almakta olan, ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası’nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını 8 Kasım – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde İş Bankası’na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 2.000 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor. Üstelik SGK emekli maaşını İş Bankası’na taşıyanlar, Maximum Kart ve ek kartları için ücret ödemiyor, birçok ayrıcalık ve avantajdan da yararlanabiliyor.

Yurt genelinde sayısı 1.200’ü aşkın şube ve 6.500’e yakın Bankamatik aracılığı ile emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emeklilerimiz, en yakın İş Bankası şubesinden, İnternet Şubesi’nden ya da İşCep’ten emekli maaşlarını kolayca taşıyabiliyor” ifadesini kullandı.

PROMOSYON MİKTARLARI NE KADAR?

Promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanır ve 3 yıllığına peşin olarak;

1.500 TL’den düşük (1.500 TL hariç) maaşlar için 1.750 TL,

1.500 – 2.500 TL arası (2.500 TL hariç) maaşlar için 1.875 TL,

2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 2.000 TL ödeme yapılır.