Gündem

Koronavirüs Kabusu Bitmiyor! Yeni Bir Virüs Daha Bulundu!

Koronavirüs kabusu bitmek bilmiyor. Bitmek bilmeyen koronavirüs varyantlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak yapılan açıklamaya göre en tehlikeli olarak adlandırılan nu varyantının ardından Güney Afrika’da yeni bir virüs bulunduğu öğrenildi. Güney Afrika’da bilim insanları mutasyona uğramış yeni bir Covid-19 varyantı tespit ettiklerini açıkladı. İşte Güney Afrika ‘da yeni çıkan yeni varyantının detayları…

 

Çok Sayıda Farklı Mutasyon Barındırıyor!

Virolog Tulio de Oliveira, düzenlediği basın toplantısında “Maalesef, şu an Güney Afrika’da endişelere sebep olan yeni bir varyant tespit ettik.” dedi. Oliveira, B.1.1.529 koduyla numaralandırılan varyantın “çok sayıda farklı mutasyon barındırdığını” söyledi.

Oliveira ayrıca, yeni varyant nedeniyle vakaların da yeniden artışa geçtiğini belirterek, aynı varyantın Botswana ve Hong Kong’a seyahat eden kişilerde de görüldüğünü vurguladı. Sağlık Bakanı Joe Phaahla ise yeni varyantın endişe kaynağı olduğunu ve vaka artışlarının arkasındaki sebep olduğunu söyledi.

Güney Afrika’da kasım ayı başında 100 civarında seyreden günlük Covid-19 vaka sayısı ortalama 1,200 seviyesinde. Devlete bağlı sağlık ajansı (NICD), varyantın genetik diziliminin tespitinin ardından B.11.1.529 varyantına yakalanan 22 vaka saptandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca söz konusu varyanta yakalanan vaka sayısının hızla arttığı belirtildi.