EkonomiGündemİş İlanlarıKamu PersonelleriPersonel AlımıSağlık Personeli

Sağlık Bakanlığına 10 bin sürekli işçi, 40 bin sağlık personeli alınıyor: Kadro dağılımı belli oldu!

Sağlık Bakanlığı personel alımı son dakika açıklaması Bakan Koca’dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 40 bin sağlıkçı atamasının detaylarını da paylaştı. Bakan Koca 10 bin de sürekli işçi alımı yapılacağını bildirdi. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIINACAK

Sağlık Bakanı Koca, 40 bin sağlıkçı atamasının detaylarını açıkladı. Bu konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmeyle mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor.

Ayrıca yine mülakat yapılmadan kurayla 10 bin sürekli işçi alımı da yapılıyor olacak.”

Bakan Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yasal düzenleme için taleplerini de açıkladı ve “Sabit ek ücretin artırılarak aktarılması, mesai sonrası çalışmanın yeniden getirilmesi (isteğe bağlı olarak), emeklilikte de önemli oranda yeniden düzenleme yapılması. En az hakim arkadaşlarımız kadar düzeltilmesini bekliyorum” dedi.

KADRO DAĞILIMI

Söz konusu personel alımının hangi alanlarda yapılacağı şöyle paylaşıldı:

Hemşire

Ebe

Sağlık teknisyeni

Sağlık teknikeri

Psikolog

Sosyal çalışmacı

Biyolog

Odyolog

Çocuk gelişimcisi

Diyetisyen

Fizyoterapist

İş ve uğraşı terapisti

Dil ve konuşma terapisti

3 Yorum

  1. Yetkililerin dikatte alınması lazım degilmi 2014 yılından beri SSK am kesildi hemde akp delegesiyim SSK 3075 hizmet günüm var dikatte alınıp bize daimi iş imkanı saglamalarini istiyorum üniversite öğrencilerim var yaş sınırlaması kaldırılsın evime ve çocuklarıma iyi bir aile bireyi herkes gibi olmak istiyorum nedense hangi işe baş vuru yapıyorsam yaşinizdan ne iş yapabiliyorsun diyorlar vallahi bıktım intihar edecek dereceye geldim helleki bu ekonomi pahalılık ortamında sesimizi duyun bunu tek sorumlusu akp bin yanlış insanların merci ve mevkilere yanlış insanların oturtmasidir akp hükümetine arz ederim